کلبه سلامتي

کلبه سلامتي

آهاي تو، ‌مواظب قلب دوم‌ات هستي؟

لعيا اعتمادي

اگر شما از آن جمله از خوانندگان مجله هستيد که عاشق گوشت گوساله، کباب بره، قلوه و سيراب شيردان هستيد بهتر است حتماً مطالب اين شماره کلبه سلامتي ما را بخوانيد. زيرا ما تصميم داريم شما را با يکي از بيماري‌هايي که ممکن است در کمين شما باشد آشنا کنيم. نقرس، بله نقرس؛ بيماري که روي مفاصل آزاد بدن به ويژه شصت پاي چب اثر گذاشته و ايجاد درد مي‌کند. دردي که تا چند روز گريبان‌گير شما بوده و سپس خود به خود رفع مي‌شود. اما مجدداً به سراغ شما مي‌آيد و گاه ممکن است تا پايان عمر همراه هميشگي شما باشد. البته بايد توجه کنيد که حمله نقرص بيش‌تر در افرادي مشاهده مي‌شود که ميزان اسيد اوريک خونشان 8 ميلي‌گرم يا بيش‌تر است. در ايجاد اين بيماري همانند بيماري‌هاي ديگر عواملي چند نقش دارند که اين عوامل شامل: افراط در خوردن گوشت، استرس و هيجان زياد، خستگي، بي تحر‌‌کي، سکته قلبي و اعمال جراحي. مشخصه اصلي اين بيماري آن است که همراه با خود کلکسيوني از بيماري‌ها را به همراه مي‌آورد. چرا که شخص مبتلا به نقرص در معرض ابتلا به نارسايي‌هاي کليوي، قلبي، عروقي و فشار خون است. خوشبختانه با وجود همه اين مشکلات، راه‌هاي درمان اين بيماري به راحتي امکان پذير است. اين راه‌هاي درمان شامل:

1. توجه به رژيم غذايي خود و حذف گوشت گوساله، قلوه، تخم مرغ، ماهي ساردين و... از برنامه غذايي خود.

2. کاهش وزن، زيرا کاهش وزن همراه است با پايين آمدن ميزان اسيد اوريک بدن.

3. مصرف آب فراوان، چرا که مصرف آب زياد باعث دفع اسيد اوريک بيش‌تري مي‌شود.