تغذيه در هفت خوان رستم
تغذيه در هفت خوان رستم
حميده رضايي
اشاره
از آنجايي که سلامتي خوانندگان مجله براي ما مهم ميباشد، از شماره قبلي تصميم گرفتيم که ستوني را به نام کلبه سلامتي براي شما در نظر بگيريم. پس اين شما و اين هم کلبه سلامتي.
*
از آنجا که فصل امتحانات کمکم از راه ميرسد و دانشآموزان و دانشجويان بايد خودشان را براي امتحانات آماده کنند، شايد بد نباشد که فکري هم به حال تغذيهشان در ايام امتحانات بکنند.
خردادماه که شما با امتحانات دست به گريبانيد، اطلاعاتي از تغذيه مناسب فصل امتحانات ارائه خواهيم داد تا با استفاده از اين روشهاي تغذيه، اصولاً حالش را ببريد!
در دوران امتحانات معمولاً افراد به علت ترس از عدم موفقيت در امتحان، دچاراسترس ميشوند.
يکي از اثرات مهماسترس اين است که موجب اتلاف مواد مغذّي از بدن شده و نياز بدن را به مواد مغذّي افزايش ميدهد. بنابراين غذاي عادي و معمولي که انسان مصرف ميکند، در مواقعي که فرد دچاراضطراب واسترس است، نميتواند پاسخگوي نيازهاي تغذيهاي انسان باشد و چنانچه اين حالت ادامه يابد، ميتواند منجر به سوء تغذيه شود.
*
در دوراني که افراد خود را براي امتحان آماده ميکنند، معمولاً نسبت به تغذيه خود توجه زيادي ندارند؛ در نتيجه نظم غذايي آنها به هم ميخورد.
معمولاً در اين دوران سه وعده غذاي اصلي يعني صبحانه، ناهار و شام در ساعات معين و مناسبي مصرف نميشوند و يا ممکن است بعضي از وعدههاي اصلي غذايي حذف شوند.
از آنجا که صرف سه وعدهي اصلي غذايي ضروري است، حذف هر يک از وعدهها ميتواند به سلامت انسان لطمه بزند. حتي چنانچه سه وعدهي اصلي غذايي مصرف شود، ولي در ساعات معين و منظم نباشد باز هم ميتواند اختلالاتي در سلامتي انسان ايجاد کند.
*
در دوران امتحان به علت مشغلة فراوان و صرف وقت زياد براي درس خواندن، معمولاً فرصتي براي ورزش،پيادهروي و سايرفعاليتهاي بدني باقي نميماند. کمبود تحرک اگر باکم خوابي و خستگي هم توأم شود، قدرت يادگيري را کاهش داده و باعث کم شدنقدرت حافظه ميگردد که اين موضوع ميتواند منجر به عدم موفقيت در امتحانات شود.
ادامهاش را هم كه خيلي حياتي است، نميگوئيم تا ماه آينده کنکوريها باز هم سري به ما بزنيد!
آهاي تو، مواظب قلب دومات هستي؟
لعيا اعتمادي
اگر شما از آن جمله از خوانندگان مجله هستيد که عاشق گوشت گوساله، کباب بره، قلوه و سيراب شيردان هستيد بهتر است حتماً اين مطلب را بخوانيد.
ما تصميم داريم شما را با يکي از بيماريهايي که ممکن است در کمين شما باشد آشنا کنيم.
نقرس؛ بيماري که روي مفاصل آزاد بدن به ويژه شصت پاي چپ اثر گذاشته و ايجاد درد ميکند. دردي که تا چند روز گريبانگير شما بوده و خودبهخود رفع ميشود. اما مجدداً به سراغ شما ميآيد و گاه ممکن است تا پايان عمر همراه هميشگي شما باشد.
البته بايد توجه کنيد که حمله نقرص بيشتر در افرادي مشاهده ميشود که ميزان اسيد اوريک خونشان 8 ميليگرم يا بيشتر است.
در ايجاد اين بيماري همانند بيماريهاي ديگر، چند عامل نقش دارند که اين عوامل شامل: افراط در خوردن گوشت، استرس و هيجان زياد، خستگي، بي تحرکي و سکته قلبي هستد.
مشخصه اصلي اين بيماري آن است که همراه با خود کلکسيوني از بيماريها را به همراه ميآورد. چرا که شخص مبتلا به نقرص در معرض ابتلا به نارساييهاي کليوي، قلبي، عروقي و فشار خون است. خوشبختانه با وجود همه اين مشکلات، راههاي درمان اين بيماري به راحتي امکان پذير است. اين راههاي درمان شامل:
1. توجه به رژيم غذايي و حذف گوشت گوساله، قلوه، تخم مرغ، ماهي ساردين و... از برنامه غذايي خود.
2. کاهش وزن، زيرا کاهش وزن با پايين آمدن ميزان اسيد اوريک بدن همراه است.
3. مصرف آب فراوان، چرا که مصرف آب زياد باعث دفع اسيد اوريک بيشتري ميشود.