غير از طاغوت

غير از طاغوت

در عرصه زندگي انسان صاحب عقل و اختيار، جنگ و حق و ناحق جرياني است که از ابتداي دوران وجود داشته است و تا انتهاي دوران نيز ادامه خواهد داشت.

ناحق، حکومت طاغوت است که از غير خدا فرمان مي‌گيرد و گروهي نا‌آگاه را با خود همراه مي‌کند. امّا حق، حکومت غيرطاغوت است‌که از خداوند يکتا اطاعت مي‌کند و جماعتي را با خود همدل مي‌سازد که طالب آگاهي هستند. خاستگاه حکومت‌هاي طاغوتي، سستي عقل و اراده است. هر جا که سستي در ايمان به وجود آيد طاغوت از جا بر مي‌خيزد تا انديشه‌هاي مردم ساده‌دل را نشانه رود و با دسيسه‌چيني و تاراج روح آنها صاحب منافع کلان شود.

رويکرد طاغوت‌ها در حمله به فرهنگ و اختلاف و اعتقاد، مبتني بر روش‌هايي به دور از برپايي ميدان‌هاي جنگ و خونريزي است. اين روز‌ها ديگر استفاده از سلاح‌هاي پيشرفته و قتل عام سربازان معنايي ندارد؛ بلکه ايمان است که در ميدان‌هاي جنگ طاغوت و غير طاغوت مورد هجوم قرار مي‌گيرد.

طاغوت‌ها پنهاني و تدريجي بر اعتقاد ملت‌ها مي‌تازند و مغزشان را به نرمي و با وعده روشنفکري و تجددگرايي منحرف مي‌سازند. فريب خوردگان طاغوت پس از مدتي فرهنگ و انديشه‌اي را مي‌پذيرند که در گذشته با آن مي‌جنگيدند. آنها از فکر طاغوت غافل مي‌شوند به گونه‌اي‌که به ظاهرش دل مي‌بازند، به افکارش مغرور مي‌گردند و پس از مدتي ايمان را فداي کفر مي‌کنند. اين فريب‌خوردگان با خنجري هلاک مي‌شوند که خود مي‌سازند.

از سوي ديگر حکومت غير طاغوت به جذب مغز‌هاي فطرت‌گرا مي‌پردازد و با هدف رستگاري انسان، عقل را محور قرار داده و مي‌کوشد دسيسه‌هاي طاغوتيان را دفع کند. حکومت غير طاغوت هميشه به دنبال فراهم آوردن فرصتي است تا ايمان بتواند در برابر هجوم اعتقادات نادرست، جلوه‌گر شود و طاغوت را از غير طاغوت مشخص سازد.

ايمان، مرز ميان طاغوت و غير طاغوت است که در مقابل خرافه‌ها، عصيان‌ها، فرقه‌ها، سياست‌‌بازي‌ها و دين‌گريزي‌ها مي‌ايستد تا مغزها را هشيار کند و انسان را از چنگال طاغوت برهاند.

تقويم خرداد، جمادي‌الثاني

3 خرداد: آزادي خرمشهر

خرمشهر پس از 578 روز اسارت در چنگال دشمن بعثي، در روز سوم خرداد 1359 آزاد شد. در نتيجه الطاف الهي و رشادت‌هاي رزمندگان اسلام و شهيدان سرافراز کشور، اين روز ملي ـ مذهبي در تاريخ ايران ماندگار شده است.

10 خرداد: روز جهاني بدون دخانيات

از ديدگاه امام خميني(ره)، دخانيات توطئه‌اي از جانب استعمارگران براي ناتوان کردن کشور ماست. بنا بر اعتقاد ايشان مبارزه با اعتياد، مسئله‌اي اسلامي است. امام خميني مي‌فرمايد: «نجات يک معتاد نجات يک فرد نيست، نجات اسلام است».

15 خرداد: روز جهاني محيط زيست

کارشناسان حفظ محيت زيست، مهم‌ترين عامل تخريب، آلودگي کره زمين را انسان مي‌دانند. جنگل‌زدايي، بيابان‌زدايي، شور شدن خاک‌هاي حاصلخيز، اسيدي شدن آب‌هاي شيرين، فرسايش خاک و افزايش آلودگي‌هاي زيست محيطي، برخي از مشکلاتي است که انسان براي محيط زيست ايجاد مي‌کند.

اصل پنجاهم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، گوياي اهميت حفظ محيط زيست است. در اين اصل آمده: «در جمهوري اسلامي، حفاظت محيط زيست که نسل امروز و نسل‌هاي بعد بايد در آن حيات اجتماعي رو به رشدي داشته باشند، وظيفه عموعي تلقي مي‌گردد. از اين‌رو فعاليت‌هاي اقتصادي و غير آن که با آلودگي محيط زيست يا تخريب غير قابل جبران آن ملازمه پيدا کند، ممنوع است.»

14 خرداد: رحلت امام خميني(ره)

16 خرداد: تشييع و تدفين پيکر مطهر امام خميني(ره)

خميني کبير پس از سال‌ها مبارزه با کفر و استکبار جهاني و متجلي ساختن اسلام حقيقي در شامگاه روز 13 خرداد 1368 به ملکوت اعلي پيوست. خبر رحلتش در بامداد روز 14 خرداد در گوش جهان پيچيد و پيکر مطهرش در عصر روز 16 خرداد به خاک سپرده شد.

از نگاه امام خميني اصلاح يک جامعه را بايد از اصلاح فرهنگي آن جامعه آغاز کرد. امام خميني فرهنگ را اساس سعادت يا شقاوت يک ملت معرفي مي‌کند و رستگاري آن را تنها از راه اصلاح و احياء امکان‌پذير مي‌داند. بر اساس ديدگاه ايشان، روزآمد و پيشرو، با حفظ تعادل مي‌تواند در عرصه توسعه فرهنگي کشور نقشي پويا داشته باشد. امام خميني آلودگي به تحجر و واپس‌گرايي را از آسيب‌هاي بزرگ فرهنگ به‌شمار مي‌آورد.

27 خرداد: تشکيل جهاد سازندگي

در سال 1358 جهاد سازندگي به منظور آباد سازي ايران و تقويت اتحاد ايرانيان به فرمان امام خميني(ره) تشکيل شد و به فعاليت پرداخت.

مناسبت‌هاي جمادي‌الثاني

13 جمادي الثاني : وفات جناب ام‌البنين، مادر حضرت عباس

فاطمه‌ كلابيه ملقب به ام‌البنين، همسر امام علي(ره)، مادر پسراني به نام‌هاي عباس، جعفر، عبدا... و عثمان است. پسرانش در واقعه‌کربلا به شهادت رسيدند و خودش سه سال پس از عاشوراي سال 61 هجري قمري در مدينه درگذشت و همانجا به خاک سپرده شد.

25 جمادي الثاني: ولادت حضرت فاطمه زهرا(س)

حضرت صديقه طاهره، دختر رسول خدا و خديجه بنت خويلد در سال پنجم بعثت به دنيا آمد. از اين جهت که او همانند مادر بر پدرش رسول گرامي خداˆ بي‌اندازه و بي‌منّت نيکي مي‌ورزيد، کنيه‌اش ام‌ّابيها شد.

خداوند ضمن حديث معراج به پيامبرˆ مي‌فرمايد: «اي محمد! تو، علي، فاطمه، حسن، حسين و امامان از فرزندان حسين را از نور خودم آفريدم و ولايت شما را بر اهل آسمان‌ها و زمين عرضه کردم. هرکس آن را پذيرفت نزد من در جرگه مؤمنان داخل شده و آن‌که انکار کند نزد من از گمراهان خواهد بود.»